De Nieuwe-Abeelebunker; camouflage als verdediging

In 1943 bouwde de Duitse bezetter een bunker op de kruising van de Nieuwe Vlissingseweg en de Abeelseweg in Middelburg. Dit als onderdeel van het Landfront Vlissingen. Om de bunker vanuit de lucht als zodanig onherkenbaar te maken camoufleerden de Duitsers deze als woonhuis. In de loop der tijd verdween het zadeldak en vervaagde het schilderwerk. Tot ruim zeventig jaar na de bouw een zadeldak werd teruggeplaatst. Momenteel werken vrijwilligers van de Stichting Bunkerbehoud aan het aanbrengen van de beschildering van de deur- en raampartijen.

De bunker met kapconstructie en opgeschilderde deur- en raampartijen na de inundatie van Walcheren in 1944. (Fotograaf M. Deurwaarder, bron: Gemeentearchief Vlissingen)

De bunker met kapconstructie en opgeschilderde deur- en raampartijen na de inundatie van Walcheren in 1944. (Fotograaf M. Deurwaarder, bron: Gemeentearchief Vlissingen)De bunker met kapconstructie en opgeschilderde deur- en raampartijen na de inundatie van Walcheren in 1944. (Fotograaf M. Deurwaarder, bron: Gemeentearchief Vlissingen)

This site is registered on wpml.org as a development site.